Fosta colonie britanica a ajuns la un record de patru proprietati care s-au vandut la pretul de peste 100 de milioane de dolari anul trecut, arata un studiu realizat de Christie's International Real Estate, citat de CNN Money.

Cea mai scumpa proprietate din lume s-a vandut anul trecut tot in orasul-stat Hong Kong, la pretul de 270 de milioane de dolari.

Londra conduce din 2012 in topul celor mai scumpe proprietati realizat de Christie's International Real Estate, insa in 2016 a fost detronata, ca urmare a incertitudinii generate de votul pentru Brexit si de posibilitatea introducerii de noi taxe, dupa iesirea Regatului din UE.

Toti milionarii si miliardarii lumii sunt nerabdatori sa-si cumpere o asa-numita “proprietate-trofeu” in Hong Kong. Ca urmare preturile sunt intr-o continua crestere, depasind cu mult orasele deja consacrate la acest capitol. Astfel, un metru patrat construit a ajuns la 4.895 de dolari, dublu fata de Londra si de peste 2,5 ori mai mult fata de New York.

Indexul Christie’s a mai identificat si un numar record de proprietati aflate la vanzare la preturi care depasesc 1 milion de dolari.

Iar recordurile continua. Cea mai scumpa casa vanduta in 2017 in Hong Kong este o proprietate din cartierul The Peak, la pretul de 360 de milioane de dolari. Potrivit ziarului The South China Morning Post, cumparatorul este un miliardar local, fondatorul unie companii care produce ecrane pentru iPhone.