De asemenea, Hollande a anuntat amanarea alegerilor pentru aceste viitoare regiuni si pentru consiliile departamentale din martie pentru "toamna lui 2015". 

Dupa ce a observat ca regiunile sunt "limitate in spatii mostenite in urma reorganizarilor administrative din anii 1960" si au resurse inadaptate competentelor lor, Hollande a prezentat reducerea numarului acestora drept un mijloc de "a le consolida", potrivit presei franceze. 

Harta noilor regiuni, care vor fi "de talie europeana si capabile sa construiasca strategii teritoriale", va fi supusa unei dezbateri in Parlament, a asigurat presedintele francez.

"Insa trebuie sa actionam repede, pentru ca nu ne este permis sa tergiversam un subiect atat de important pentru viitorul tarii", a adaugat el. 

Potrivit lui Hollande, cele 14 mari regiuni vor avea "mai multe responsabilitati". Vor fi singura colectivitate competenta pentru sustinerea intreprinderilor, gestionarea liceelor si alegerea unor politici de formare si angajare.  De asemenea, ele vor dispune de "mijloace financiare proprii si dinamice".