"Am (...) convingerea ca este necesar sa cream un buget comun al zonei euro", a declarat Moscovici in fata unor studenti, la Scoala Superioara de de Comert din Paris (ESCP), unde a venit sa explice politica economica a Frantei.

"Eu cred ca trebuie sa construim alt buget, complementar, un buget al zonei euro, care sa joace un rol mai important in fata socurilor economice, care sa poata sa joace un rol contraciclic", a declarat el.

Acest buget "ar urma sa se sprijine pe resurse proprii" si " ar putea sa emita eurobonduri pentru finantarea unor cheltuieli de baza, prioritare pentru zona euro", a apreciat ministrul. "Nu acum. Acest lucru va necesita timp, dar este o perspectiva pe care ar trebui sa o analizam", a subliniat el.

Moscovici a evocat totodata posibilitatea unei "integrari bugetare" a Uniunii Europene (UE). "Franta, in prezent, este sustinatoarea unei integrari mai puternice: o integrare bancara, o integrare financiara, de ce nu, o integrara bugetara, o integrare sociala si in final o Uniune politica", a continuat ministrul francez al Economiei.

Franta si Germania continuau sa caute joi seara o pozitie comuna cu privire la negocierile referitoare la bugetul european pentru perioada 2014-2020, a declarat pentru AFP un negociator.