Vom continua să studiem politici de susţinere şi de stimulare a creşterii activităţii, de inovaţie şi de creare a unor locuri de muncă, însă aceste politici nu vor fi niciodată în detrimentul drepturilor salariaţilor”, dă asigurări un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson.

Financial Times a dezvăluit joi că Departamentul Întreprinderilor, Energiei şi Strategiei Industriale propune să se abandoneze atât limitarea săptămânii de muncă la 48 de ore, cât şi reglementările cu privire la pauze, iar orele suplimentare să nu se mai ia în calcul la concediile plătite.

Aceste măsuri sunt pregătite cu unda verde a Downing Street, însă nu au fost prezentate încă în Guvern, dezvăluie FT, care citează surse la curent cu acest proiect, scrie News.ro.

”Noi vrem să protejăm şi să consolidăm drepturile muncitorilor şi nu să le restrângem”, dă asigurări ministrul britanic al Întreprinderilor Kwasi Kwarteng, în urma dezvăluirilor FT.

Premierul Boris Johnson spune că vrea să profite de Brexit, care a avut loc efectiv la 1 ianuarie, pentru a suprima ceea ce mulţi membri ai Partidului Conservator consideră ”limitări” ale creşterii activităţii întreprinderilor.

Ed Miliband, un fost lider al Partidului Laburist aflat în opoziţie, apreciază că aceste propuneri nu vizează ”reducerea greutăţilor administrative care afectează întreprinderile, ci să-i priveze pe salariaţi de drepturi vitale”.