In cadrul acestei conversatii, care ar fi trebuit sa fie confidentiala, dar care a fost auzita de unii jurnalisti in casti pentru ca microfoanele celor doi lider au fost lasate deschise in mod accidental, cei doi presedinti ar fi abordat si cazul lui Papandreou, intre alte subiecte de actualitate, apreciind ca premierul grec a comis o enorma eroare anuntand un referendum asupra planului de sustinere european, idee pe care a abandonat-o ulterior, afirma Le Parisien.

"Nebunul asta de Papandreou ne anunta un referendum. Este din cauza ca este depresiv. Nu ajuta la nimic sa fie luat la rost. Este deja la pamant. Knockout", ar fi spus Sarkozy.

Anterior, seful statului francez declara, dupa ce discutia s-a indreptat spre premierul israelian Benjamin Netanyahu: "Nu il mai suport. Este un mincinos". "Tu te-ai saturat de el, dar eu trebuie sa tratez cu el in fiecare zi!", ar fi replicat Obama. Aceasta conversatie intre Sarkozy si Obama a avut loc joi, in cadrul summit-ului G20 de la Cannes, in timp ce cei doi discutau "ca doi vechi prieteni si cu o libertate uimitoare", noteaza publicatia.

Problema de comunicare a ramas neobservata cateva minute, iar discutia celor doi lideri, care a deviat rapid catre alte subiecte, a putut fi ascultata de cativa jurnalisti, care inca aveau in posesia lor castile oferite de presedintia franceza pentru traducerile simultane din timpul conferintei de presa. Jenati de intorsatura conversatiei, ei au hotarat, de comun acord, sa nu o faca publica. Dar site-ul francez "Arrêt sur image" nu a respectat intelegerea.

Palatul Elysee refuza sa comenteze. "Nu avem niciun element despre asa ceva", a declarat iritat un consilier. "Pe Internet circula multe prostii. Nu vom comenta chiar tot", a adaugat el. Pe de alta parte, in Israel incepe sa se intensifice o polemica. Biroul de presa al lui Netanyahu nu a comentat, dar principalele site-uri au preluat aceste declaratii incendiare ale lui Sarkozy.

Citeste si

Carburantii viitorului, la hectar: americanii folosesc 50% din productia de porumb pentru combustibili. Ce face Romania dupa ce a recoltat cea mai mare cantitate din ultimii 5 ani