Judecat pentru prostitutie cu minore, in cadrul a ceea ce presa a numit scandalul Rubygate, Silvio Berlusconi si-a respectat si in 2011 calificativul de admirator al femeilor frumoase, fiind surprins de camerele de luat vederi in timp ce-l contempla pe premierul danez la summitul UE din octombrie.

Au fost date publicitatii si stenogramele unor interceptari telefonice din timpul reuniunii interguvernamentale romano-italiene din 2008, potrivit carora Berlusconi isi aranja in timpul acestei sedinte intalniri cu dame de companie.

Tot potrivit unor interceptari, fostul premier italian ar fi calificat Italia drept o "tara de rahat", care il face sa "vomite". 

In iulie, Berlusconi a avut un incident destul de neplacut, suferind un "traumatism cranian usor" dupa ce a cazut la dus. Acesta, ca de altfel si problemele economice cu care se confrunta Italia, nu l-a impiedicat pe fostul premier sa isi lanseze in noiembrie un album muzical, impreuna cu un cantaret napoletan. Contributia lui Berlusconi la acest album, intitulat "Vero Amore", o reprezinta versurile melodiilor. 

Liderii lumii s-au uitat cu groaza, in noiembrie, cum premierul italian a adormit de doua ori in timpul summitului G20 de la Cannes, in timp ce ei discutau despre cum sa impiedice Italia sa devina urmatoarea victima a crizei din zona euro. 

Gafele repetate si lipsa de actiune in plina criza au condus la indepartarea lui Berlusconi de la conducerea Italiei si la numeroase critici din partea cetatenilor. Astfel, sediul Camerei Deputatilor a fost atacat cu oua in iunie in timpul unui discurs al acestuia, in timp ce in noiembrie el a fost intampinat cu huiduieli in momentul in care si-a prezentat demisia de la presedintia Consiliului de Ministri.

O alta scena memorabila din acest an a avut loc la o reuniune ONU din februarie, cand ministrul indian de externe a citit timp de trei minute, fara sa sesizeze, discursul omologului sau portughez. Ulterior, el a declarat ca a fost o "greseala" si ca "nu este nimic rau in asta", scrie Mediafax.

Foarte activ pe plan european si international, presedintele francez Nicolas Sarkozy a intrat in conflict atat cu Italia, cat si cu Marea Britanie in 2011. Toate acestea i-a adus calificativul de "clovnul de la Elysee" in presa italiana. Totodata, el a refuzat sa dea mana cu premierul britanic David Cameron la summitul UE din decembrie si l-ar fi calificat pe acesta drept un "copil incapatanat", potrivit presei din Hexagon. 

Intr-o discutie privata cu presedintele american, care a fost auzita de jurnalisti din cauza microfoanelor lasate deschise in mod accidental, Sarkozy a afirmat despre premierul grec Giorgios Papandreou ca este "nebun" si "depresiv" si despre premierul israelian Benjamin Netanyahu ca este un "mincinos".

In ianuarie, presedintele francez a confundat Alsacia cu Germania in cursul unei vizite intr-o localitate rurala din nord-estul Frantei, atragandu-si huduieli. 

Cancelarul german Angela Merkel, care a fost in 2011 unul dintre actorii importanti in deciziile privind moneda unica europeana, si-a atras antipatia premierului italian, care a facut o gluma tipica pentru el la adresa acesteia, pe care nici tabloidul britanic The Sun nu a putut-o publica din cauza caracterului sau obscen. 

In martie 2011, elicopterul care o transporta pe Merkel intr-un oras situat la granita cu Elvetia pentru un miting electoral a fost pe punctul de a se prabusi. Acesta a cazut in gol timp de aproape doua minute pana la altitudinea de circa 600 de metri, inainte ca echipajul sa preia controlul asupra aparatului de zbor. Pilotii au reusit sa reporneasca motoarele cu cateva secunde inainte de a atinge solul. 

In aprilie, presedintele german Christian Wulff a fost atacat cu oua de un roman in varsta de 48 de ani, care in trecut i-a agresat si pe fostii presedinti germani Horst Koehler si Johannes Rau. 

Nici liderii rusi nu au fost ocoliti de incidente in 2011. In plina campanie electorala, presedintele Dmitri Medvedev si premierul Vladimir Putin au pescuit impreuna, au mers cu bicicleta, au devenit eroi de benzi desenate si au jucat badminton pentru a promova sportul. Foarte atent la comportamentul celor doi lideri, Ministerul rus al Apararii a decis achizitionarea a 10.000 de rachete de badminton, pentru antrenarea tragatorilor de elita, in urma acestei partide dintre presedinte si premier.

Dupa alegeri insa, urmate de o contestare fara precedent a puterii ruse, pe contul de Twitter al presedintelui a aparut un mesaj obscen la adresa opozitiei, o situatie inedita care contrasteaza puternic cu imaginea de om educat a lui Medvedev.  In plus, in cursul unei vizite in Kazan, capitala Republicii ruse Tatarstan, Medvedev a fost cat pe ce sa loveasca un grup de oameni cu o masina de teren. Presedintele rus a coborat de la volanul autovehiculului Mercedes uitand sa dezactiveze cutia de viteze automata, iar vehiculul a continuat sa ruleze spre multimea de oameni adunata pentru a-l intampina, fiind insa oprit la timp de agentii de securitate. 

Venerat de o secta din Nijni-Novgorod care il considera reincarnarea Sfantului Apostol Pavel si aclamat de tinere blonde, indemnate sa isi rupa tricourile pentru a-si demonstra afectiunea fata de el, VLADIMIR PUTIN si-a imprumutat numele unui varf muntos din Kirgizstan dar s-a confruntat si cu un moment neobisnuit pentru el, fiind fluierat, in noiembrie, cand a urcat pe ring in fata a 20.000 de persoane, pentru a-l felicita pe castigatorul unui meci de arte martiale. 

Cunoscut ca un prieten al lui Silvio Berlusconi, Putin i-a luat apararea acestuia in numeroase cazuri numindu-l "unul dintre ultimii Mohicani din politica" si apreciind ca scandalul sexual in care este implicat acesta nu este altceva decat rezultatul "geloziei".

Sursa: Mediafax