Acestea prefera sa evite bancile si sa apeleze la alte firme care acorda imprumuturi pentru ca sunt mai permisive in materie de bunuri pe care le accepta ca si garantii, spre deosebire de banci, ale caror reguli sunt mai stricte.   

Spre exemplu, compania “Yes Lady” ofera imprumuturi in jumatate de ora, pentru 80% din valoarea posetei, “atata timp cat aceasta este de la Gucci, Chanel, Hermes sau Louis Vuitton”, scrie WSJ.  

Procedura este urmatoarea: clientul isi recupereaza geanta prin plata imprumutului cu o dobanda lunara de 4%, in interval de patru luni. Potrivit Yes Lady, aproape toate clientele sale restituie repede suma datorata, ca sa isi primeasca inapoi pretioasele accesorii.   

Compania a imprumutat recent aproximativ 20.600 dolari pentru amanetarea unei posete Hermes Birkin.

Imprumuturile incep de la 200 de dolari. O clienta a adus aproape 50 de genti Gucci intr-o singura zi, pentru care a primit suma de 38.000 de dolari.  

Firma dispune si de un evaluator care verifica autenticitatea gentilor aduse la schimb, insa managerul companiei spune ca, in cazul in care aceasta se dovedeste a fi un fals, nu le spune asta clientelor, ci pur si simplu le informeaza cu nu pot aproba imprumutul.