Angela Merkel a declarat pentru tabloidul german Bild am Sonntag ca problema unei noi iertari de datorie poate fi reanalizata incepand din 2014, informeaza Mediafax.

"Cand Grecia va reusi intr-o zi sa se descurce cu veniturile pe care le are, fara a se imprumuta, atunci va trebui sa reevaluam situatia", a spus Angela Merkel. 

Guvernul german a respins anterior stergerea de noi datorii pentru Grecia, afirmand ca statul elen trebuie sa implementeze masuri de austeritate si reforme structurale in schimbul imprumuturilor externe. 

Fondul Monetar International si multi economisti argumenteaza ca zona euro trebuie sa reduca datoriile statului, pentru a se ajunge la o solutie sustenabila. 

Grecia a fost salvata de la colpas financiar prin doua pachete de imprumuturi, in valoare totala de 240 de miliarde de euro, de la tarile zonei euro si FMI. Ajutorul extern a fost conditionat insa de masuri dure de austeritate, pe care Grecia le-a respectat cu dificultate.  Statul elen a beneficiat de stergerea unei parti importante a datoriei si la inceputul acestui an: 100 de miliarde de euro.