Documentul de peste 2.300 de pagini dezvaluie in mod detaliat locatia, numarul de inventar, greutatea si puritatea fiecarui lingou din cele 3.384 de tone de aur care formeaza rezerva sa, in valoare de aproximativ 107 miliarde euro.

Bundesbank vrea sa revizuiasca anual aceasta lista.

Noile date arata ca, la finele lui 2014, 35% din aurul Bundesbank era stocat in depozitele de la Frankfurt, 43%,  la New York, 13% la Londra si 9% la Paris.

Rezervele de aur ale Bundesbank se situeaza pe locul al doilea la nivel mondial, fiind depasite doar de cele ale SUA. 

Banca centrala a Germaniei vrea ca pana in 2020 mai mult de jumatate din rezervele sale de aur sa fie stocate in Germania, astfel ca vor fi repatriate 300 de tone din rezerva de la New York si cele de la Paris si Londra.

Anul trecut aproximativ 120 de tone de aur au fost repatriate in Germania. 

Publicarea listei vine in urma criticilor potrivit carora Bundesbank nu este transparenta cu privire la rezervele sale de aur.

"Au existat numeroase teorii ale conspiratiei potrivit carora aurul nu este acolo unde spune Bundesbank",  a declarat Guntram Wolff, care conduce centrul de reflexie Bruegel.

"Increderea in Bundesbank a avut de suferit", a spus, la randul sau, Peter Boehringer, care a demarat o campanie vizand repatrierea rezervelor de aur ale Germaniei. 

In ultimii ani, mai multe banci centrale din Europa, precum cele din Olanda si Elvetia, au luat decizii similare in incercarea de a risipi ingrijorarile populatiei cu privire la rezervele de aur.