Intr-un articol publicat in Financial Times (FT), ministrii de Finante britanic George Osborne si german Wolfgang Schäuble subliniaza ca, in timp ce "zona euro isi continua integrarea, este important ca tarile din afara zonei euro sa nu fie dezavantajate in mod sistematic in cadrul UE".
 
"Viitoarele reforme UE si modificarile tratatelor trebuie sa includa o reforma a cadrului guvernantei cu scopul de a plasa integrarea zonei euro pe baze juridice solide si de a garanta echitatea pentru statele UE care fac parte din piata unica dar care nu utilizeaza moneda comuna", continua cei doi ministri.
 
Sub presiunea aripii eurosceptice a Partidului Conservator, premierul britanic David Cameron s-a angajat sa renegocieze relatiile intre Londra si UE, dupa care sa organizeze, pana in 2017, in cazul in care va fi reales in 2015, un referendum privind o eventuala iesire a Marii Britanii din UE. Acest articol reprezinta, asadar, o sustinere din partea Berlinului fata de veleitatile Londrei de a reforma UE.
 
In cursul unei vizite la Londra, la sfarsitul lui februarie, Angela Merkel a pledat in favoarea mentinerii "unui Regat Unit puternic in cadrul Uniunii Europene", dar a evitat sa se angajeze sa-si extinda sustinerea la reformarea clubului Celor 28 avuta in vedere de catre David Cameron.