Grupul de banci format din Commerzbank, Credit Agricole, Goldman Sachs Group, HSBC Holdings si Societe Generale va intermedia emisiunea de obligatiuni de 2,5 miliarde de euro ce au urma sa fie scoase la vanzare in urmatoarele saptamani. 

"Vom participa daca pretul este unul corect. Ma astept ca obligatiunile sa aiba un randament negativ, dar cu toate acestea vor fi atractive pentru fondurile de pensii', a declarat Michael Althof, manager la Pacific Investment Management Co., cel mai mare fond de investitii in obligatiuni din lume, transmite Agerpres.

Noile obligatiuni vor da Guvernului german un spectru complet corelat cu inflatia. Autoritatile de la Berlin au inceput sa vanda titluri corelate cu rata inflatiei in 2006 si in prezent au sase maturitati pe piata. 

"Intentia este sa crestem valoarea nominala pana la un total de 10 miliarde de euro", a informat FFA. In prezent, randamentul pentru obligatiunile germane corelate cu rata inflatiei, care expira in aprilie 2030, cea mai lunga maturitate pentru titlurile de acest fel, a crescut cu sase puncte de baza pana la minus 0,27%