"Renminbi este utilizat din ce în ce mai mult în rezervele valutare ale băncilor centrale, de exemplu Banca Centrală Europeană a inclus RMB în rezervele sale dar şi alte bănci centrale au făcut acelaşi lucru. Pot să vă spun astăzi că Bundesbank a decis să includă renminbi în rezervele noastre valutare", a declarat Dombret la un forum organizat la Hong Kong.

Dombret nu a dorit să facă comentarii cu privire la ponderea care va fi alocată yuanului chinezesc în rezervele Bundesbank.

În luna iunie a acestui an, BCE a decis să convertească în yuani echivalentul a 500 milioane de euro din rezervele sale în dolari, reflectând utilizarea crescută a monedei chineze şi importanţa Beijingului în rândul principalilor parteneri comerciali ai zonei euro.

De asemenea, în anul 2016 Fondul Monetar Internaţional a decis să includă yuanul în coşul său de valute.

Bundesbank a făcut eforturi pentru a face din Frankfurt hub-ul european pentru tranzacţiile cu yuani, însă până acum aceste facilităţi au fost utilizate foarte puţin. Dombret a menţionat Iniţiativa "O centură, Un drum", prin care China încearcă să înfiinţeze noi legături comerciale în Asia şi Europa, un factor care ar putea accelera gradul de utilizare a yuanului.