Pachetul legislativ a trecut cu 153 de voturi pentru si 140 impotriva, a declarat la scurt timp dupa miezul noptii vicepresedintele parlamentului Christos Markogiannakis, la televiziunea de stat Vouli TV, potrivit Bloomberg, preluata de Mediafax.

Ministrul german la Finantelor, Wolfgang Schaeuble, soseste joi dimineata la Atena pentru o vizita de o zi.
Aprobarea noilor masuri de austeritate reprezinta o victorie pentru premierul Antonis Samaras, care va obtine astfel urmatoarea transa din acordul de finantare externa.

Votul din parlament a fost acompaniat de un protest pasnic in fata cladirii legislativului, la care au participat aproximativ 3.000 de persoane, potrivit estimarilor politiei. Grecia trece prin cel de-al saselea an consecutiv de recesiune, iar somajul a atins cota record de 27%.

Ministrii Finantelor din zona euro vor discuta deblocarea transei catre Grecia intr-o teleconferinta programata pentru 24 iulie, dupa ce au convenit saptamana trecuta sa acorde 2,5 miliarde euro in luna iulie si alte 500 milioane euro in octombrie. In plus, Grecia va recupera 2 miliarde euro din profiturile obtinute de bancile centrale pe obligatiunile guvernamentale elene si va primi o transa de 1,8 miliarde euro de la FMI.

Coalitia de guvernare a suferit saptamana trecuta o pierdere masiva, dupa retragerea Stangii Democratice in urma deciziei de a inchide postul de stat ERT. In urma neintelegerilor din coalitie, Samaras trebuie sa se bazeze pe o majoritate de numai 155 de voturi dintr-un total de 300, formata din partidul sau, Noua Democratie, si rivalul traditional Pasok.