"Am deschis un nou cont al guvernului elen la Banca Greciei. Banii furati depusi in acest cont vor fi ulterior investiti in infrastructura, ajutoare sociale, sanatate si educatie", a declarat secretarul de stat din Ministerul de Finante, Christos Staikouras, citat de portalul elen GreekReporter. 

Guvernul spera ca presiunea asupra persoanelor care au datorii catre stat, precum cea exercitata in urma scandalului declansat de lista Lagarde, le va determina sa returneze banii.  Cei care vor plati vor fi, totusi, trasi la raspundere pentru actiunile lor, fiind pasibili de amenzi si chiar pedepse cu inchisoarea. 

Institutul Brookings din Washington a estimat ca guvernul elen a pierdut 20 de miliarde de euro anual in perioada 2005-2009 din cauza coruptiei. 

Lista Lagarde contine aproximativ 2.000 de posibili evazionisti, posesori de conturi in strainatate, printre care persoane importante din Grecia. 

Grecia trece prin al saselea an de recesiune economica. Comisia Europeana, FMI si guvernul de la Atena se asteapta ca economia sa revina pe crestere anul urmator, insa Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si agentia de rating Moody's au avertizat ca recesiunea va continua si anul viitor, insa cu o contractie a PIB mai redusa.