Grecia va continua negocierile cu creditorii sai in Bruxelles miercuri, in timp ce guvernul elen va incepe si discutii tehnice la Atena cu inspectori din partea Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International, a anuntat Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrup, in urma unei sedinte de luni. 

De asemenea, presedintele BCE, Mario Draghi, a cerut Greciei in cadrul intalnirii de luni sa accepte vizitele expertilor tehnici in Atena. 

"Am convenit ca nu mai este timp de pierdut. Trebuie sa incetam sa mai pierdem timpul si sa incepem in mod serios discutiile", a afirmat Dijsselbloem. 

Ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, a anuntat ca va oferi "toate datele necesare" cerute de reprezentantii troicii. 

"Grecii trebuie sa implementeze acum ce au promis ca vor face si, mai ales, trebuie sa evite sa ia masuri unilateral", a declarat Wolfgang Schaeuble, ministrul german de Finante. 

Vineri, guvernul de la Atena a transmis UE o lista de sapte masuri principale pe care Grecia intentioneaza sa le aplice pentru ca partenerii internationali sa deblocheze o noua transa din imprumutul acordat tarii, insa oficialii europeni au aratat ca reformele propuse sunt doar un punct de pornire pentru discutii ulterioare. 

Estimarile facute de autoritatile care supravegheaza programul de sprijin financiar acordat guvernului de la Atena in 2010 arata ca Grecia ar putea ramane fara lichiditati pana la finalul lunii martie. 

Saptamana trecuta, Grecia a platit vineri FMI o datorie de 310 milioane de euro, reprezentand prima parte a unei transe de 1,5 miliarde de euro care ajunge la scadenta peste doua saptamani, a declarat un reprezentant al guvernului de la Atena. 

In 2010, Grecia a primit un pachet de ajutor financiar in valoare de 240 de miliarde de euro din partea Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International. In prezent, datoria guvernamentala a Greciei se ridica la aproximativ 315 miliarde de euro.