Fondurile vor fi folosite pentru achitarea facturilor neplatite din tara si pentru a acoperi necesitatile legate de serviciul datoriei, inclusiv a bondurilor care ajung la scadenta de la BCE, conform unui proiect de raport al Comisiei Europene privind programul economie al Greciei.

Deputatii greci au adoptat duminica noi masuri de austeritate cerute de creditorii internationali ca preconditie pentru acordarea unor noi transe de imprumut, printre care si un mecanism de corectie automata in caz de derapaj bugetar si masuri suplimentare pentru a accelera privatizarile si majorarea impozitelor indirecte.

Vineri, presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, s-a declarat si el increzator ca Grecia si creditorii sai internationali vor ajunge la un acord privind reducerea datoriei la urmatoarea reuniune a Eurogrupului.

Marti, ministrii de Finante din zona euro se vor reuni pentru a discuta progresele realizate de Grecia cu implementarea masurilor de austeritate si a reformelor convenite in cadrul celui de-al treilea program de asistenta, in valoare de 86 de miliarde de euro, precum si posibilitatea unei relaxari a poverii datoriei.

Creditorii internationali au cerut Greciei sa obtina un excedent primar (care nu include costurile cu serviciul datoriei) de 3,5% din PIB in 2018.