"Grecia nu poarta discutii pentru niciun nou pachet de ajutor financiar. Astfel de informatii despre discutii privind un nou pachet de sprijin nu sunt adevarate", a spus inalt oficialul din Ministerul de Finante.  

Guvernul de la Atena se astepta sa incheie un acord de imprumut in valoare de aproape 60 de miliarde de euro. Noul ajutor financiar ar fi urmat sa acopere necesarul de fonduri suplimentare de 27 de miliarde de euro al Atenei pentru 2012, respectiv de 32 miliarde de euro pentru 2013.

Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri, dupa o reuniune a unor oficiali importanti din zona euro, ca exista consens ca Grecia va apela la un al doilea pachet de ajutor financiar. Eurogroup reuneste ministrii de Finante ai celor 17 state din zona euro.

"Credem ca Grecia are nevoie de un program suplimentar de ajustare", a spus Jean-Claude Juncker, dupa o intalnire cu ministrii de Finante din Germania, Franta, Italia, Spania si Grecia, cu presedintele Bancii Centrale Europene si cu un reprezentant al Comisiei Europene, citat de Mediafax.

Potrivit presei germane, la aceasta reuniune, Grecia ar fi vorbit despre posibilitatea de a iesi din zona euro. Informatiile au fost insa dezmintite ulterior de participanti.
  
Datoria Greciei ar putea creste de la 115% din Produsul Intern Brut (PIB) in mai 2010, la 152% din PIB la sfarsitul acestui an, in ciuda ajutorului de 110 miliarde de euro, pe care l-a primit anul trecut de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.