Grecia va avea timp pana in 2016 sa coboare deficitul bugetar la 2%, potrivit Eurogroup, fata de termenul anterior 2014. O decizie privind modul in care va fi acoperit necesarul suplimentar de finantare, de pana la 32,6 miliarde de euro, va fi luata saptamana urmatoare. Nu este clar inca daca FMI va continua sa contribuie, noteaza Bloomberg, citat de Mediafax. 

Creditorii internationali ai Greciei au amanat pentru saptamana urmatoare o decizie privind eliberarea urmatoarei transe a imprumuturilor fianciare, dar au recunoscut eforturile statului elen pentru consolidarea finantelor. 

"Grecia a facut o mare parte din ceea ce avea de facut, a adoptat un program ambitios de reforma si un buget impresionant pentru 2013", a declarat seful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, la Bruxelles, in conferinta de presa care a urmat reuniunii.

Pentru acoperirea finantarii necesare sunt analizate mai multe variante, cu exceptia pierderilor pentru creditorii oficiali, a adaugat el. 

Oficiali germani au negat insa la Bruxelles ca acordul de ajutor extern pentru Grecia va fi extins doi ani, pana in 2016, potrivit cotidianului The Guardian. 

Grecia are in derulare cu FMI si statele zonei euro un program de imprumuturi in valoare de 130 de miliarde de euro, al doilea dupa ce incepand din 2010 a beneficiat de imrumuturi totalizand 110 miliarde de euro.