Agentia elena de privatizare HRADF a finalizat termenii contractului de vanzare, reducand suma pe care cumparatorul trebuie sa o depuna drept garantie, inainte ca acordul sa fie aprobat de autoritatile de reglementare.

"Garantia a fost redusa la 10% din pretul de achizitie", a spus oficialul elen.

Totodata, cumparatorul va fi despagubit, daca DEPA nu va reusi sa colecteze facturile restante de la clientii afectati de recesiune.

"Garantam arierate de pana la 180 de milioane de euro, daca nu sunt recuperate pana la 31 decembrie 2015", a spus sursa.

Gazprom a solicitat aceste concesii autoritatilor de la Atena, mizand pe pozitia de singura mare companie energetica interesata de preluarea DEPA.

Grecia are nevoie sa vanda DEPA pentru a atinge tinta de venituri din privatizari stabilita in acordul cu UE si FMI.

Anul trecut, Gazprom a facut o oferta preliminara de 900 de milioane de euro pentru DEPA, care a obtinut anul trecut un profit net de 106 milioane de euro.

Achizitia ar putea fi blocata sau conditionata de autoritatile europene, din cauza rolului Gazprom de furnizor principal de gaze al DEPA.

Pentru achizitia DEPA mai concureaza M&M Gaz, companie mixta intre companiile elene Motor Oil si Mytilineos, care a oferit insa numai 550 de milioane de euro.