In urma cercetarilor, Ministerul Sanatatii a constatat concentrarea surprinzatoare a unor boli specifice in unele regiuni ale tarii, potrivit cotidianului Kathimerini.

Astfel, regiunea Viotia, din Grecia centrala, are un grad surprinzator de ridicat de asmatici, iar insula Kalymnos este afectata de cazuri frecvente de boli mintale.

Ministrul adjunct al Sanatatii, Markos Bolaris, a ordonat deschiderea unei anchete in august dupa ce s-a descoperit ca circa 600 de locuitori din insula turistica Zakynthos - aproximativ 1,5 la suta din populatie - beneficiaza de ajutoare acordate pentru nevazatori si persoane cu deficiente de vedere.

De ce a ajuns Grecia la sapa de lemn. Un politist a incasat timp de 15 ani alocatiile a 19 copii pe care nu-i avea

Bolaris a observat apoi ca peste 1.000 de locuitori din cel de-al doilea oras ca marime din tara, Salonic, sunt inregistrati cu handicapuri grave, un numar "adecvat daca Grecia ar fi participat la razboiul din Vietnam".

Circa 210.000 de persoane beneficiaza de diverse ajutoare sociale, un nivel ridicat care implica posibilitatea ca unele dintre ele sa se fi inregistrat de mai multe ori, a declarat Bolaris pentru cotidianul grec.

O contabilitate adeseori anarhica a condus la erori masive in ceea ce priveste banii publici timp de mai multe decenii. In 2011, Ministerul Muncii a dezvaluit ca milioane de euro au fost acordati sub forma de pensie unor persoane decedate cu multa vreme in urma.

Cum a ramas Grecia fara bani? A platit milioane de euro unor persoane decedate