Zeci de angajati ai Ministerului Dezvoltarii si principalul fond de pensii IKA, din centrul Atenei, au ocupat cladirile unde lucreaza, protestand impotriva schimbarilor prevazute de catre Guvernul de coalitie dreapta-socialisti.

La randul lor, profesorii protesteaza impotriva reducerii de locuri de munca si a materiilor "secundare" (limbi, desen, muzica) in cadrul unei restructurari a sectorului public. Universitatile, de asemenea, continuau sa ramana inchise.

Medicii de la spitale s-au alaturat mobilizarii, incepand o greva de trei zile, pana joi.

Avocatii, de asemenea, protesteaza doua zile impotriva unei noi reglementari a profesiei, prin care este redusa remunerarea avocatilor salariati.

Nemultumirea sociala a crescut in Grecia din nou, dupa anuntul facut vara aceasta de catre Guvern, sub presiunea troicii creditorilor internationali (UE-BCE-FMI), privind disponibilizarea a 12.500 de functionari pana la sfarsitul lui septembrie si inca 25.000 pana la sfarsitul anului. Acesti angajati sunt amenintati cu concedierea, daca vor refuza sa fie mutati pe alte posturi, dupa opt luni de disponibilizare.