Afla cum Eric Daniels poate avea un salariu de 1 milion de lire pe an, in timp ce grupul bancar Lloyds scade cheltuielile disponibilizand 15.000 de oameni

Eric Daniels, un bancher american in varsta de 59 de ani, si-a anuntat retragerea sa din pozitia de director general la data de 20 septembrie 2010, intrand intr-o perioada de preaviz de un an de zile. A fost inlocuit in martie de Antonio Horta-Osorio.

Iese Lloyds de sub umbrela bancii centrale britanice? Surse: Se pregatesc reduceri de cheltuieli de un miliard de lire sterline

Conform celui mai recent raport anual Lloyds, Daniels ar fi trebuit sa ramana prezent in activitatea companiei, in calitate de consultant, pentru a-si sprijini succesorul cu “experienta si cunostiintele” sale.  Presedintele Win Bischoff a dezvaluit insa joi ca board-ul de conducere “nu a avut ocazia pana acum” sa-i ceara sfatul domnului Daniels. Cu alte cuvinte, fostul director general al grupului bancar inca primeste salariul de peste 1 milion de lire, dar si alte avantaje generoase. Banca inca plateste pentru propria lui masina cu sofer si biroul personal din centrul Londrei.

Conform analistilor si asociatilor companiei, preluarea in 2008 a HBOS (Halifax Bank of Scotland) a slabit puterea grupului bancar Lloyds. Numarul de 43.000 disponibilizari reprezinta un record pentru industria bancara engleza. Criticii sustin ca preluare HBOS a fost de fapt o miscare politica, in care a fost implicat prim-ministrul Angliei, Gordon Brown.

Antonio Horta-Osorio a declarat ca regreta enorm faptul ca a trebuit sa taie de pe lista atatea posturi, dar ca aceasta este singura solutie viabila, intrucat Lloyds a devenit o “organizatie ineficienta cu costuri prea mari”. Tot ieri, a anuntat ca inca 700 de concedieri sunt luate in calcul pentru viitor.

Si totusi, Eric Daniels incasazeaza un salariu de 100.000 de lire pe luna, beneficii in valoare de inca 93.000 de lire, un bonus de 1,45 milioane de lire si o pensie de 210.000 de lire pe an.

Citeste si:

Dupa Grecia, urmeaza SUA. 2 august, ziua in care America ramane fara bani

Surpriza in dosarul fostului sef al FMI, acuzat de viol. Credibilitatea cameristei, pusa sub semnul intrebarii

Cartierul fantoma de 1 miliard de lire sterline. Printii si oligarhii se uita pe ferestre rezistente la bombe. FOTO

.