"Sonda de explorare din zona de licenţă 820S are o adâncime de forare maximă de 2.652 metri sub nivelul mării, iar rezervele de petrol şi gaze au fost descoperite în mai multe formaţiuni şi au fost testate cu succes la o capacitate de extracţie de 3.463 de barili echivalent petrol pe zi. Resursele potenţiale descoperite în formaţiunea principală sunt cuprinse între 12 şi 71 de milioane de barili echivalent petrol şi gaze", se menţionează în comunicat.

Potenţialul de comercializare a resurselor nou-descoperite va fi determinat ulterior, în urma lucrărilor tehnice suplimentare.

MOL Norge deţine o participaţie de 40% şi este operatorul licenţei 820S în numele partenerilor Lundin Norway (40%), Wintershall Dea Norge (10%) şi Pandion Energy (10%).

Grupul MOL a intrat în Norvegia în 2015, prin achiziţia integrală a companiei Ithaca Petroleum Norge, iar lucrările de foraj au început în 2018.

"Operaţiunile de explorare din Norvegia au ca scop susţinerea înlocuirii organice a rezervelor existente ale grupului", se mai precizează în comunicat.

Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în opt ţări, iar cele de explorare în 13 ţări.

Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de benzinării în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 227 în România.