"Executivele si-au reafirmat solidaritatea pentru gasirea unei solutii de asigurare a viitorului Dexia", se arata intr-un comunicat al biroului premierului interimar belgian Yves Leterme.

La discutii au participat premierul belgian Leterme, omologul sau francez Francois Fillon si o delegatie din Luxemburg condusa de ministrul de Finante Luc Frieden.

Solutia, care este rezultatul consultarilor intense ale partenerilor implicati, va fi supusa aprobarii consiliului de administratie al Dexia, potrivit comunicatului.

Banca franco-belgiana are o expunere la credite riscante de 700 miliarde de dolari, de peste doua ori mai mare decat PIB-ul Greciei.
Dexia, prima banca victima a crizei datoriilor statelor din zona euro, a fost nevoita in aceasta saptamana sa ceara sprijin guvernamental, din cauza lipsei de lichiditati, iar actiunile sale au scazut cu 42%.

Principalele probleme sunt cum sa fie separate activele neperformante ale bancii, cat trebuie sa plateasca Belgia pentru nationalizarea operatiunilor bancare belgiene ale Dexia si daca si alte parti, precum regiunile acestei tari, sa fie implicate in achizitie.

Citeste si

Reclama Apple cu vocea lui Steve Jobs, care nu a fost difuzata niciodata VIDEO