Conform înţelegerii, Olanda va acorda KLM garanţii şi împrumuturi directe şi va numi un membru în Consiliul de Administraţie, susţin sursele.

Reprezentanţii Air France-KLM şi ai Ministerului de Finanţe din Franţa nu au dorit să comenteze informaţia, dar vineri este programată o conferinţă de presă a ministrului olandez de Finanţe unde "vor fi prezentate detaliile pachetului de asistenţă financiară acordat KLM". De asemenea, pe site-ul companiei olandeze se află un comunicat în care este menţionată suma de 3,4 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Comisia Europeană a permis Franţei să acorde un sprijin în valoare de şapte miliarde de euro pentru compania aeriană Air France. Ajutorul va fi compus dintr-un împrumut în valoare de patru miliarde de euro acordat de un sindicat de şase bănci şi garantat de statul francez în proporţie de 90%, precum şi de un împrumut direct de trei miliarde de euro dat de statul francez. În schimbul garanţiilor de stat, Air France a promis că va reduce emisiile interne de dioxid de carbon (CO2) cu 50% până în 2024.

Recent, grupul Air France-KLM a raportat pierderi nete de 1,8 miliarde de euro pe primul trimestru, în condiţiile în care pandemia de coronavirus i-a paralizat activitatea începând din luna martie, şi a avertizat să se aşteaptă la consecinţe şi mai dezastruoase pentru finanţele sale până la vară.

Operatorul aerian franco-olandez a precizat că în primele trei luni ale anului capacităţile sale s-au redus cu 10,5% (după o scădere de 35% în luna martie). Grupul se aşteaptă ca, în al doilea trimestru, capacităţile sale să fie reduse cu aproximativ 95% şi cu 80% în trimestrul al treilea comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Grupul Air France-KLM mizează pe o "revenire lentă a activităţii în vara lui 2020, odată cu ridicarea treptată a restricţiilor la frontieră" dar avertizează că cererea de trafic comercial "nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei timp de mai mulţi ani".

Statul francez şi cel olandez deţin fiecare 14% din acţiunile Air France-KLM, un grup care este lider de piaţă pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa, ce oferă acces la o reţea care acoperă 314 de destinaţii în 116 ţări, prin companiile Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia.

Ryanair cere UE să blocheze ajutorul financiar pentru KLM

Compania aeriană low-cost Ryanair a cerut Uniunii Europene să blocheze pachetul de salvare de 3,4 miliarde de euro acordat vineri de Guvernul olandez operatorului aerian KLM.

"Cerem Comisiei Europene să blocheze această subvenţie-dopaj către KLM, care va reduce şi mai mult concurenţa şi posibilităţile de alegere ale consumatorilor pe pieţele din Olanda şi Franţa", a afirmat directorul general al Ryanair, Michael O'Leary.

"Subvenţia Guvernului olandez este de asemenea o veste proastă pentru concurenţă şi interesele consumatorilor, deoarece va întârzia şi mai mult reformarea Air France-KLM", a adăugat şeful companiei irlandeze.

În mai, O'Leary anunţa că Ryanair va contesta pachetul de salvare de nouă miliarde de euro acordat de Guvernul german operatorului aerian Lufthansa.

Sprijinul guvernamental va permite Lufthansa "să se implice în vânzări sub preţul de cost", devenind astfel mai dificil să concureze pentru Ryanair, subsidiara sa Laudamotion şi rivala low-cost easyJet, a explicat O'Leary.

"Ryanair va face apel la acest cel mai recent exemplu de ajutor ilegal de stat pentru Lufthansa, care va distorsiona în mod masiv concurenţa", a declarat şeful operatorului aerien irlandez.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.