Profitul a crescut de la 3,11 miliarde de dolari la 4,54 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de companie.

Holdingul controleaza aproximativ 80 de companii, cu activitati diversificate, de la asigurari si tranzactii financiare la transporturi feroviare de marfa, energie si productia de bunuri de consum. 

Berkshire a beneficiat de revenirea economiei SUA si de cresterile de pe burse, care au contribuit la majorarea valorii investitiilor lui Warren Buffett si ale directorilor sai.

Principalele operatiuni comerciale ale grupului, precum operatorul feroviar Burlington Northern Santa Fe, asiguratorul auto Geico sau compania de utilitati MidAmerican Energy Holding, au activitati aproape exclusiv in SUA. 

Actiunile Berkshire au urcat cu 32% de la inceputul acestui an, fata de un avans de 20% al indicelui S&P 500 al bursei de la New York. 

Pariurile promovate de Buffett pe pietele derivatelor financiare au generat profituri de 390 milioane de dolari in trimestrul al doilea, fata de o pierdere de 1,17 miliarde de dolari in perioada corespunzatoare a anului trecut. 

Buffett a extins in acest an afacerile Berkshire prin achizitii importante, printre care producatorul de ketchup HJ Heinz si o companie de utilitati din Nevada.