Hollande a anuntat masurile intr-o conferinta de presa in timpul careia a evitat sa raspunda la intrebari legate de relatia amoroasa pe care ar avea-o cu o actrita, noteaza Financial Times (FT).

Aflat in criza de popularitate, presedintele francez incearca sa revigoreze economia aflata in stagnare si sa reduca somajul ridicat, sa consolideze finantele publice, aflate intr-o situatie precara, si sa majoreze competitivitatea economica a Frantei.

Holllande a subliniat ca masurile fiscale anuntate nu reprezinta o schimbare politicilor economice la mijlocul mandatului sau, ci o accelerare a reformelor.

"Este imperativ ca Franta sa redea puterea economiei sale. Nu este timp de pierdut. Franta trebuie sa-si revina pentru a-si pastra influenta in lume si in Europa", a declarat presedintele.

El a reiterat tinta de reducere a cheltuielilor publice pentru acest an cu 15 miliarde euro, urmate de taieri de 50 miliarde euro in urmatorii trei ani.

Promisiunea privind reducerea taxelor pe munca platite de angajatori cu 30 miliarde euro reprezinta o scadere de 5,4% a costului muncii.

Guvernul a implementat deja in timpul mandatului lui Hollande o reducere de 20 miliarde euro a taxelor percepute de la companii, in incercarea de a consolida competitivitatea.

Economia Frantei a scazut cu 0,1% in trimestrul al treilea al anului trecut, dupa ce iesise in trimestrul doi dintr-o recesiune prelungita. Somajul din Franta era de 10,8% in noiembrie.