Amenda a fost acordata ''pentru esecul semnificativ al autoritatii de supervizare in difuzarea catre angajatii bancii a informatiilor legate de tranzactionare. In pofida numeroaselor avertismente privind sistemul intern de comunicare al bancii (squawk boxes), Deutsche Bank nu a reusit sa stabileasca o supervizare adecvata a accesului la informatiile publicate prin acest sistem'', se arata in comunicatul FINRA.

Deutsche Bank a desconsiderat ani de zile avertismentele privind problemele de audit intern, recomandarile referitoare la estimarile de risc si respectarea angajamentelor, adauga Autoritatea de reglementare din industria financiara a SUA.

Luna trecuta, Deutsche Bank a avertizat ca ar putea adopta noi masuri de reducere a costurilor, dupa ce profitul a scazut cu 98% in trimestrul doi din 2016, pe fondul volatilitatii de pe pietele financiare si a ratelor scazute ale dobanzilor.

Profitul net a scazut la 20 milioane de euro (22 milioane de dolari) in perioada aprilie - iunie 2016, de la 796 milioane de euro in trimestrul doi din 2015.

Veniturile s-au redus cu 20% in trimestrul doi din 2016, la 7,4 miliarde de euro. Declinul reflecta conditiile dificile de pe piete, din cauza incertitudinilor provocate de votul pentru iesirea Marii Britanii din UE (Brexit), se arata in comunicatul bancii germane.

Bancherul britanic John Cryan a preluat anul trecut conducerea Deutsche Bank, demarand un program de revizuire generala a activitatii bancii, costurile de restructurare fiind estimate anul acesta la 207 milioane de euro.

In ultima vreme, ingrijorarile cu privire la soliditatea financiara a Deutsche Bank au afectat cotatia actiunilor bancii germane. Anul acesta, titlurile Deutsche Bank au scazut cu 43% iar capitalizarea bursiera s-a redus aproape la jumatate.

Legaturile pe care Deutsche Bank le are cu cele mai mari banci ale lumii fac din grupul german cel mai mare risc potential la adresa sistemului financiar global, a avertizat luna trecuta Fondul Monetar International.

FMI a comparat posibilele amenintari la adresa stabilitatii financiare care ar putea veni din partea bancilor de importanta sistemica globala, intr-o analiza a sectorului bancar si de asigurari din Germania.

"In randul bancilor de importanta sistemica globala, Deutsche Bank pare a fi cel mai important contributor net la riscurile sistemice, urmata de HSBC si Credit Suisse", se arata in analiza FMI.