Interdicţia intră în vigoare începând de vineri, a indicat Consiliul Municipal din Melbourne.

Persoanele care vor fi prinse fumând în această zonă riscă să fie amendate cu 100 de dolari australieni (67,5 dolari americani), scrie Agerpres.

Interdicţia nu include şi utilizarea ţigărilor electronice, însă consiliul a precizat că legea va fi revizuită pentru ca aceste produse să fie de asemenea interzise în acest spaţiu.

Totodată, persoanele care aruncă pe jos mucuri de ţigară, oriunde în oraş, riscă să fie amendate cu sume cuprinse între 330 şi 660 de dolari.

Melbourne este al doilea cel mai populat oraş din Australia şi capitala statului Victoria.

Victoria a interzis fumatul în zonele de luat masa în aer liber în august 2017.

Începând din iulie, fumătorii din Suedia nu mai au voie să îşi aprindă ţigările în zonele aflate în faţa barurilor. Înainte de intrarea în vigoare a noii legi, în Suedia, fumatul este interzis în spațiile închise, dar sunt acceptate de lege spațiile amenajate special pentru fumători la locul de muncă și în spațiile publice.

Locurile de joacă publice, staţiile de autobuz şi peroanele din gări sunt de asemenea vizate de prevederile extinse ale acestei interdicţii referitoare la fumat.

Suedia a interzis fumatul în baruri și restaurante în mai 2005. Potrivit noii legislații, țara nordică își propune să elimine definitiv acest obicei până în 2025.

România a înterzis complet fumatul în spații publice închise în 2016, devenind, astfel, al 18-lea stat al Uniunii Europene în care țigara aprinsă e interzisă în baruri, restaurante, precum și în clădiri de birouri și instituții publice.