Planul de urgenta include masuri de sustinere a bancilor si asiguratorilor care pot inregistra pierderi de 50% legate de detinerile de obligatiuni elene, daca urmatoarea transa din ajutorul international pentru Grecia va fi blocata, au spus sursele.

Un succesor al unui fond creat de guvern in 2008 pentru salvarea bancilor ar putea fi folosit pentru recapitalizarea bancilor, a spus una dintre surse.

Existenta "unui plan B" scoate in evidenta ingrijorarea din Germania ca esecul Greciei de a respecta tintele de austeritate bugetara pune in pericol eforturile europene de a rezolva criza datoriilor in zona euro.

Parlamentarii germani si-au ascutit criticile la adresa Greciei in aceasta saptamana, amenintand ca vor bloca ajutorul daca statul elen nu respecta programul de austeritate, dupa ce misiunea FMI-CE-BCE si-a suspendat vizita la Atena.

"Grecia este pe muchie de cutit. Daca guvernul nu poate respecta termenii programului de ajutor, depinde de Grecia sa se finanteze fara sprijinul zonei euro", a declarat ministrul de Finante Wolfgang Schaeuble.