Trezoreria Regatului va face anuntul la Londra, potrivit Sky si WSJ. Sky news noteaza ca NYSE Euronext va plati suma simbolica de o lira. Dar, desi LIBOR va fi administrat de la New York, indicele va fi in continuare reglementat din Marea Britanie. 

Indicele LIBOR a fost administrat pana in prezent prin firma BBA Libor Ltd. de catre British Bankers' Association, organizatie patronala cu sediul la Londra, ai carei membri sunt unele dintre cele mai mari banci din lume. 

LIBOR, care influenteaza instrumente financiare in valoare de mii de miliarde de dolari, inclusiv dobanzi la credite ipotecare, a devenit in ultimii ani subiect de scandal. Tentative ale unor banci de a manipula dobanzile in interes propriu au fost dezvaluite.

Barclays, Royal Bank of Scotland si UBS au fost sanctionate de Washington si Londra cu peste 1,5 miliarde lire sterline (2,2 miliarde de dolari) pentru implicarea in scandalul manipularii dobanzilor. Multe alte banci sunt anchetate. 

Autoritatile britanice cauta un nou administrator pentru LIBOR, dupa ce au stabilit ca dobanzile nu ar trebui influentate de un grup de lobby al bancilor.