"Planificam intalniri bilaterale cu liderii unor tari care vor fi prezenti la finala Cupei Mondiale", a anuntat Iuri Usakov, principalul consilier al Kremlinului pentru politica externa, in cursul unei conferinte de presa.

"Lista inca nu a fost intocmita, dar presupun ca ar fi vorba despre Germania si alte tari. Vom avea intrevederi neoficiale", a spus el.

Prezenta lui Vladimir Putin la finala Cupei Mondiale era programata dinainte, presedintele rus efectuand in perioada 13-16 iulie o vizita in Brazilia, pentru a participa la summitul marilor state emergente din BRICS (Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud).

Potrivit unui comunicat al presedintiei germane, cancelarul Angela Merkel si presedintele Joachim Gauck urmeaza, la randul lor, sa se deplaseze in Brazilia pentru a incuraja din tribune selectionata de fotbal a Germaniei, care va juca finala Cupei Mondiale impotriva Argentinei.

Consilierul nu a precizat subiectele care ar putea fi abordate in contextul in care diplomatia germana este foarte implicata in eforturile de solutionare a crizei ucrainene.

Liderul de la Kremlin urmeaza sa participe la ceremonia de inchidere a Cupei Mondiale, in cursul careia presedinta Braziliei, Dilma Roussef, va preda stafeta organizarii editiei din 2018 omologului sau rus.