Locuitorii au fost destul de şocaţi când a început să ningă cu particule fine de pudră de cacao la sistemul de ventilaţie al fabricii de ciocolată.

Compania Lindt & Spruengli a confirmat marţi informaţiile că a avut loc o defecţiune minoră la ventilaţia unei linii pentru particule de cacao prăjite de la fabrica sa din Olten, localitate situată între Zurich şi Basel, scrie News.ro.

Aceste fragmente de boabe de cacao zdrobite formează baza ciocolatei.

Pudra de ciocolată s-a răspândit în vecinătatea fabricii, dusă de vântul puternic, iar cacaoa fină s-a depus pe suprafeţe.

Compania a arătat că o maşină a fost acoperită de un strat subţine de cacao şi s-a oferit să suporte costul curăţării acesteia, dar oferta sa nu a fost acceptată încă.

Activitatea fabricii a continuat să se desfăşoare în condiţii normale, iar compania a precizat că particulele de ciocolată răspândite în aer sunt complet inofensive pentru oameni şi mediu.

Sistemul de ventilaţie a fost reparat.