Acest imprumut aduce la 16,05 miliarde de euro linia de credit de care Dublinul dispune din partea Fondului, transmite FMI intr-un comunicat, amintind ca s-a angajat la un imprumut total de 22,6 miliarde de euro catre Irlanda.

FMI a apreciat ca Irlanda face progrese in aplicarea programului de austeritate pe care si l-a impus pentru a beneficia de asistenta financiara a creditorilor straini, unul dintre cele mai drastice programe de austeritate din Europa.

Grecia, in schimb, tara care se afla in cea mai dificila situatie financiara din UE si care ameninta zona euro in cazul unui faliment, nu a indeplinit toate conditiile impuse de creditorii internationali, motiv pentru care acestia au intarziat acordarea imprumutului. Saptamana trecuta, liderii UE si au decis acordarea unui nou pachet de finantare, de 130 de miliarde de euro, in schimbul unor masuri drastice de austeritate.

130 de miliarde de euro, aruncate pe fereastra. Fitch tocmai a retrogradat Grecia de la "risc substantial" la "default inevitabil"