Dintre persoanele chestionate, 26 la suta sunt "complet" de acord ca Germania vrea sa devina puterea dominanta in Europa iar 35 la suta "oarecum" de aceasta parere. Doar 31 la suta apreciaza ca Germania nu are ambitia de a domina.

In ceea ce priveste motivatiile germanilor de a salva moneda euro, francezii sunt impartiti: 41 la suta apreciaza ca Germania se foloseste de criza euro pentru a-si consolida economia pe spatele celorlalte state UE. Alti 42 la suta apreciaza ca Germania sustine statele aflate in criza in zona euro pentru a salva UE.

In pofida scepticismului francezilor cu privire la motivatiile germanilor in criza euro, cancelarul Angela Merkel este populara.

Dintre participantii la sondaj, 60 la suta au o parere buna despre Merkel (7 la suta au o parere foarte buna iar 53 la suta o parere buna), in timp ce doar 36 la suta au o parere buna despre presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Ancheta a fost realizata intre 21 si 22 februarie de institutele de cercetare german Infratest Dimap si francez TNS Sofres pe un esantion reprezentativ de 1.000 de francezi in varsta de peste 18 ani.