De la distanta, ai putea crede ca-l ai in fata ochilor pe insusi Michael Jackson in zilele sale de glorie. Dar nu pe un stadion, ci in Piazza del Popolo, la Roma. Mare admirator al superstarului, Emiliano Fiacchi, l-a studiat ani intregi, incercand sa danseze ca el. Iar cand a ramas fara loc de munca, asta l-a salvat. 

La 29 de ani si cu un copil de crescut, italianul reuseste sa castige astfel in jur de 800 euro pe luna. ''Daca fiul meu vrea sa-si indeplineasca visele, de exemplu, sa se faca doctor sau veterinar sau artist, orice vrea el, va trebui sa o faca in alta tara'', spune el.

Ca Emiliano sunt sute de oameni care, manati de pornirile artistice sau de nevoie, ofera mici spectacole pe langa Colosseum sau Fontana din Trevi. Unii isi petrec toata ziua nemiscati, pozand in statui, altii se costumeaza in centurioni romani. In functie de cat de elaborat este costumul, o fotografie cu ei poate costa intre 5 si 25 de euro.''Toata lumea ne cunoaste, locuitorii Romei ii iubesc pe artistii de strada, pentru ca Roma este unul dintre primele orase din lume unde oamenii au inceput sa faca arta pentru cativa banuti aruncati in palarie''
, marturiseste Maria Grazia Fiore, o artista de strada.

Potrivit Primariei din Roma, 287 de artisti au autorizatie pentru asa ceva, insa sunt si o multime de straini care fac acelasi lucru ilegal.