Cutremurul a fost inregistrat la ora 5.57 (ora Japoniei, 22:57 - ora Romaniei), la o adancime de 11,2 kilometri si la o distanta de 190 de kilometri de orasul Morioka, din Insula Honshu.

Pentru moment, nu exista informatii privind eventualele victime sau pagube.

Pana acum, cutremurul cu magnitudinea 9 care a afectat Japonia in 11 martie, urmat de valurile tsunami si catastrofa petrecuta la centrala nucleara Fukushima, au avut peste 400 de replici. Acestea din urma au avut magnitudini cuprinse intre 5 si 7,4 grade pe scara Richter.

Coastele Pacificului din nord-estul arhipelagului au fost devastate de tragedia care a zguduit Japonia in urma cu o luna si in care au murit si disparut aproximativ 28.000 de oameni.Totodata, pagubele colosale depasesc 235 de miliarde de dolari.

Catastrofa de la Fukushima a fost evaluata de autoritatile japoneze la nivelul 7, nivelul maxim pe scara internationala a evenimentelor nucleare (INES), care corespunde catastrofei de la Cernobil, din 1986.

Conform autoritatilor japoneze, emisiile radioactive de la Fukushima reprezinta doar 10% din nivelul celor de la reactorul ucrainean si nu au ucis nicio persoana, pana in prezent.

Citeste despre efectele devastatoare pe care le-a avut seismul de 9 grade asupra Japoniei.