In primele cinci luni de la dezastru, au returnat mii de portofele si genti gasite intre daramaturi, continand aproximativ 30 de milioane de dolari, bani lichizi. 

Peste 5.700 de seifuri aduse la tarm au fost, de asemenea, predate la sectiile de politie de voluntari si echipelor de salvare. In interiorul acestora, autoritatile au gasit 30 de milioane de dolari bani lichizi. Intr-unul singur a fost gasita o suma echivalenta cu un milion de dolari. Alte seifuri contineau lingouri de aur, antichitati sau diverse valori. 

Agentia nationala de politie din Japonia a declarat ca aproape toti banii gasiti in zonele cele mai afectate de tsunami au fost returnati proprietarilor, intrucat majoritatea persoanelor pastreaza in seifuri carnete de banca sau acte de proprietate pe numele si adresele lor. 

La un moment dat, erau atat de multe seifuri predate politiei, incat nu agentii nu aveau unde sa le depoziteze. Chiar si acum continua sa fie aduse autoritatilor.

De la inceputul lui aprilie pana la sfarsitul lui iulie, politia din Ofunato a angajat trei specialisti pentru a ajuta la deschiderea seifurilor recuperate.

Citeste si:

2 milioane de tigani din Romania, indemnati sa-si recunoasca etnia. In 2050, vor fi 40% din populatie. VIDEO

6 lucruri pe care nu le stiai despre industria internetului. De ce denumirile produselor Apple incep cu "i" si cum face Facebook bani

Traian Basescu vrea Statele Unite ale Europei: Fara cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi o putere