"Avem nevoie de o baza a drepturilor sociale pentru angajati, drepturi sociale minime, inclusiv o componenta esentiala - un salariu minim obligatoriu in statele zonei euro. Altfel vom pierde sustinerea clasei muncitoare", a afirmat, Juncker, joi, la o sedinta a unei comisii a Parlamentului European, citat de Bloomberg

Zona euro a depasit, probabil, cea mai dificila perioada a crizei datoriilor, declansata in Grecia in urma cu trei ani, a spus Juncker, care se pregateste sa se retraga din postul de sef al Eurogroup. Juncker conduce Eurogroup din 2005. 

"Cred ca partea mai rea probabil a trecut, dar ceea ce avem inca de facut este dificil", a afirmat oficialul. 

Tensiunile din pietele financiare s-au mai redus in ultimele luni, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, s-a angajat in iulie sa faca tot ce este necesar pentru mentinerea euro. Declaratia a fost urmata, in septembrie, de anuntarea unui program de achizitii nelimitate de obligatiuni ale statelor din zona euro care au dificultati in a se imprumuta direct din piata financiara. Programul nu a fost folosit, inca, dar anuntul a fost suficient pentru a cobori costurile de imprumut ale unor tari precum Spania si Italia.