Au fost acordate 1.401 de ecusoane de acreditare, iar in total au fost acreditati 1.882 de jurnalisti.

Transportul jurnalistilor se face pe apa, astfel ei petrec "timpul cu placere, dupa o munca grea la centrul de presa".  "Pana in prezent meteorii au efectuat 104 calatorii", parcurgand zilnic peste 100 de kilometri, a adaugat purtatorul de cuvant, referindu-se la niste nave care ii transporta pe ziaristi spre centrul de presa din Strelna, la 15 kilometri distanta sud-vest de Sankt Petersburg. 

"In restaurant au fost deservite 1.500 de persoane intr-o singura zi", a continuat Peskov, spunandu-le in gluma jurnalistilor: "mancati mult". 

Centrul de presa al summitului G20 se afla in apropierea Palatului Constantin. Aproximativ 500 de voluntari sunt implicati in activitatea acestui centru.

Mare parte din jurnalistii veniti din alte orase si state s-au cazat la hotelurile oficiale ale summitului, unul dintre acestea fiind "Moskva", din Piata Alexandr Nevski, in centrul Sankt Petersburgului. Acestia s-au declarat multumiti de organizarea evenimentului si de conditiile ce le-au fost puse la dispozitie.

Centrul de presa este prevazut pentru 3.000 de jurnalisti. Ei nu au avut voie sa aduca cu ei mancare la centru. Miercuri, meniul stabilit pentru ei a constat in bere, vinuri, salate, aperitive, mancaruri din peste si alte carnuri, pizza, paste si inghetata.