"Superioritatea militara si tehnologica nu mai este doar in mainile imperialistilor. Vremurile in care inamicii ne amenintau si ne santajau cu bombe atomice au trecut de mult", a declarat noul lider de la Phenian, sugerand ca tara sa detine arme nucleare.

"Nicio tara nu ne poate ataca", a continuat el, in prezenta unor oficali de rang inalt din cadrul armatei si partidului unic.

Kim Jong-Un a reamintit ca istoria Coreei de Nord a inceput "cu doar doua pistoale". "Dar am acumulat destula experienta, iar acum putem invinge orice inamic", a subliniat liderul stalinist.

Kim Jong-Un nu a ratat ocazia de a-i omagia pe bunicul sau, Kim Il-Sung, fondatorul Coreei de Nord in 1948, si pe tatal sau, Kim Jong-Il. "Prezint cele mai curate ganduri de respect marilor tovarasi Kim Il-Sung si Kim Jong-Il", a subliniat noul lider, in aplauzele publicului. Kim Jong-Un i-a succedat in functie tatalui sau in decembrie 2011. "In drum spre victoria finala!", a incheiat el, in fata miilor de militari care participau la parada.

Parada s-a incheiat prin prezentarea rachetelor nord-coreene de tip Styx (sol-mare), SA2, SA3 si SA5 (sol-aer), precum si Scud (Hwasong).

Armata a prezentat si racheta Nodong, o versiune Scud modernizata, care are o raza de actiune de 900 de kilometri, precum si rachete de tip Musudan, cu o raza de actiune de 2.500 de kilometri.