Potrivit AFP, The Times, care a publicat acest articol vineri, citand o sursa guvernamentala americana sub protectia anonimatului, scrie ca Statele Unite ar lua in calcul, in cazul in care Rusia va trimite trupe in Ucraina, sa caute sa-l sanctioneze pe Putin in mod personal, cautand si blocand in banci elvetine suma de "40 de miliarde de dolari" pe care acesta ar fi strans-o in contul intereselor pe care le detine in cadrul Gazprom si altor grupuri in domeniul hidrocarburilor. 

"Este evident o farsa din genul celor absurde", a declarat purtatorul de cuvant al lui Putin, contactat duminica de postul de radio Ecoul Moscovei. 

"Presedintele nostru nu are, deci, de ce sa se teama in aceasta privinta?", a intrebat jurnalistul.  "In orice caz, nu din partea ziarului The Times. De ce trebuie sa ne fie frica de sanctiuni care sunt, a fortiori, atat de absurde? Nu putem decat sa radem de sanctiuni atat de absurde", i-a raspuns Peskov. 

Cotidianul britanic scrie ca Statele Unite ar putea sa ceara Elvetiei sa coopereze cu scopul de a identifica depuneri sub nume false. Ziarul precizeaza ca acest tip de cautari sunt incredintate sectiei antiteroriste din cadrul Trezoreriei americane.