"Am descoperit fabrica de bebelusi (...) in cadrul unei perchezitii realizate dupa ce am primit informatii" cu privire la aceasta locatie din statul Akwa Ibom, a declarat un responsabil din politie, Oyekachi Orji.

Sapte tinere cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, dintre care trei erau insarcinate, au fost descoperite in timpul operatiunii din 4 aprilie care a condus la arestarea proprietarului, a sotiei acestuia si a unui complice.

Cei trei vor fi prezentati in fata unui tribunal la finalul anchetei care trebuie de asemenea sa determine daca tinerele femei sunt vinovate sau nu. Ele au fost de asemenea arestate provizoriu, a declarat Orji.

"Suspectii conving, de obicei, tinerele sa ramana gravide promitandu-le 70.000 de naire (340 de euro) dupa nasterea copiilor care sunt vanduti persoanelor care practica ritualuri", a explicat acesta.

Una dintre tinerele mame a declarat ca a luat contact acest cap de familie cu scopul de a avorta. Acesta a convins-o apoi sa ramana pana la nastere.

"Doctorul mi-a dat 70.000 de naire", a explicat tanara femeie citata de presa nigeriana, precizand ca bebelusul i-a fost luat la nastere.

Aceasta nu este prima "fabrica de bebelusi" descoperita in Nigeria. In octombrie 2011, politia a descoperit 17 adolescente gravide intr-o casa si l-a arestat pe proprietar, in statul Anambra (sud).

Cateva luni mai tarziu, 32 de adolescente gravide au fost descoperite la sediul unei fundatii acuzate ca le forta pe tinere sa aduca pe lume copii destinati vanzarii, in statul Abia (sud).

Cazuri de trafic uman sunt raportate cu regularitate in Africa de Vest unde copiii sunt cumparati de la familiile lor pentru a munci la camp, in mine, in uzine sau ca servitori.

Altii sunt vanduti in cadrul retelelor de prostitutie, iar in cazuri mai rare sunt torturati si sacrificati in timpul unor ritualuri de magie neagra.

Agentia nationala de lupta impotriva traficului cu fiinte umane (NAPTIP) a descoperit in trecut si cazuri de adoptii ilegale.