Complexul va fi construit la Alcorcon, la 15 kilometri sud-vest de Madrid, pe o suprafata de 750 de hectare, a declarat seful guvernului regional, Ignacio Gonzalez, intr-o conferinta de presa. Gonzalez spera ca lucrarile de constructie sa debuteze inainte de sfarsitul acestui an.

"Este cea mai importanta investitie care va avea loc in Spania in urmatorii ani", a spus oficialul, care a confirmat ca legislatia regiunii a fost modificata pentru ca proiectul sa poata fi realizat.

Proiectul va fi realizat in trei etape, iar prima va fi finantata de Las Vegas Sands in proportie de 35%, din cele 6,8 miliarde de euro necesare. O licitatie de oferte va fi lansata in luna aprilie.

Magnatul american al cazinourilor Sheldon Adelson a declarat in septembrie ca a ales Madrid in detrimentul Barcelonei pentru constructia complexului care va avea 12 hoteluri, noua teatre, trei terenuri de golf si o sala de congrese, urmand ca in 10-15 ani sa fie create pana la 200.000 de locuri de munca.

Proiectul este sustinut puternic de Partidul Popular de dreapta, aflat la putere in Spania si in regiunea Madrid, si de organizatiile patronale, dar este criticat de opozitia de stanga si de mai multe asociatii din cauza "opacitatii" sale.

Oponentii proiectului afirma ca este o escrocherie si denunta modificarea legislatiei care creeaza, in opinia lor, "un paradis fiscal" favorabil spalarii banilor.