Exista temeri legate de locurile de munca si de plata facturilor. Gasirea unui loc de munca a devenit foarte dificila, in special pentru tineri. Iar cresterea preturilor a lovit majoritatea cetatenilor. Incercam sa gasim solutii la ambele probleme si stiu cat de dificil va fi. Dar sunt sigur ca vom gasi solutii”, a spus premierul, in mesajul de Anul Nou.

La sfarsitul lunii noiembrie, autoritatile de la Londra si-au dat seama ca economia nationala va fi mai slaba decat se asteptau anterior, din cauza problemelor din zona euro, ceea ce a ridicat semne de intrebare legate de utilitatea programului de austeritate de 111 miliarde de lire sterline, pe care vor sa-l implementeze.

Oficiul pentru Buget, organismul care ofera guvernului analize economice, a revizuit prognozele de crestere economica, la 0,9%, in 2011, si 0,7%, in 2012.

Cameron a precizat ca planurile guvernului de a reduce deficitul bugetar ii dau Marii Britanii o oarecare protectie fata de criza din zona euro, dar si ca trebuie facute mai multe schimbari pentru a asigura tarii o crestere economica peste cea prognozata in Europa.

Britanicii se pregatesc pentru prabusirea euro. Autoritatile iau in calcul “planuri draconice”, inclusiv inchiderea frontierelor

Mai avem multe de facut pentru a insanatosi economia britanica, asa ca vem in plan tranformari in ceea ce priveste infrastructura, incepand chiar de acum, cu autostrazi si cai ferate mai bune, linii de mare viteza, dar si cladiri noi”, a spus Cameron.

Potrivit sefului guvernului de la Londra, autoritatile trebuie sa imbunatateasca serviciile publice si sa stopeze excesele in sectorul public. Jocurile Olimpice de vara si Jubileul de Diamant al reginei sunt stimulentele perfecte pentru a indeplini aceste obiective.

Acesta va fi anul in care Marea Britanie vede lumea si lumea vede Marea Britanie. Este anul pe care il asteptam, eu si coalitia pe care o conduc, de a insanatosi economia acestei tari”, a mai spus premierul britanic.