Purtand un drapel american si un afis portocaliu "Poporul inaintea profitului", participantii la mars au ajuns in tabara Occupy DC, situata in apropiere de Casa Alba, dupa care s-au indreptat spre Capitoliu pentru o "super adunare generala".

"Aceasta arata ca suntem o miscare puternica si complet dedicata cauzei noastre", a declarat pentru AFP unul dintre participanti, Cologin Rivera, in varsta de 21 de ani.

Manifestantii erau in numar de aproximativ 20 in momentul plecarii din New York, unde a fost lansata miscarea OWS, si 50 dupa doua saptamani, in momentul intrarii in capitala.

De-a lungul marsului lor care s-a intins pe 370 de kilometri si care i-a purtat in Philadelphia si Baltimore, manifestantii au primit spijinul a altor 30 de persoane.

Redenumind-o "Occupy the Highway", participantii au vrut sa atraga atentia asupra miscarii anticapitaliste.

Presedintele american, Barack Obama, s-a confruntat cu protestatarii din cadrul miscarii Occupy Wall Street, care i-au intrerupt un discurs la un liceu din New Hampshire, relateaza Washington Post in editia electronica.

Persoane prezente la discurs, in majoritate elevi ai liceului, i-au huiduit pe protestatari, dar Obama le-a calmat, spunand ca "este in regula". Apoi, presedintele s-a adresat direct protestatarilor.

"Pentru multi oameni care au fost la New York si in toata tara in miscarea Occupy, exista o frustrare legata de faptul ca esenta visului american - care inseamna ca daca muncesti din greu si te tii de treaba poti reusi - pare sa alunece", a afirmat Obama. "Nu asa ar trebui sa stea lucrurile. Nu aici. Nu in America", a continuat el.