Presedintele SUA, Barack Obama, s-a intalnit, luni, la Casa Alba, cu presedintele UE, Herman Van Rompuy, si cu seful Comisiei Europene, José Manuel Barroso, scrie Mediafax.

"Statele Unite saluta actiunile si determinarea UE de a lua toate masurile necesare pentru asigurarea stabilitatii financiare in zona euro si pentru depasirea crizei. Suntem angajati sa lucram impreuna pentru revigorarea cresterii economice, pentru crearea de locuri de munca si pentru asigurarea stabilitatii financiare. Vom face aceste lucruri luand masuri care sa raspunda preocuparilor pe termen scurt in legatura cu cresterea economica si problemelor bugetare si financiare, consolidand bazele unei cresteri durabile", precizeaza UE si SUA.

Anterior, Casa Alba indemnase Uniunea Europeana sa actioneze "cu forta si determinare" pentru solutionarea crizei datoriilor. "Pozitia noastra este si a fost mereu ca este foarte important ca Europa sa actioneze cu forta si determinare inca de acum pentru gestionarea crizei", a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA, Jay Carney, reiterand ca Statele Unite sunt convinse ca europenii pot face fata crizei economice.