Circa 35% dintre persoanele intervievate sustin ca au o opinie favorabila despre Salvini (fata de 30% in noiembrie), care se afla pe locul al doilea in topul oamenilor politici italieni, dupa seful Guvernului Matteo Renzi (50%).

Liga Nordului, care a obtinut 6% din voturi in alegerile europene din mai, strange 13,3% din intentiile de vot in caz de alegeri. Acesta se mentine insa la distanta de Partidul Democrat (centru-stanga) al lui Renzi (37%) sau Miscarea Cinci Stele a lui Beppe Grillo (19%), dar se afla aproape la egalitate cu Forza Italia (dreapta), formatiunea lui Silvio Berlusconi (13,6%). 

Omniprezent in presa de cateva luni, Salvini, care viseaza sa atinga in toata Italia scorurile obtinute in Franta de Frontul National al lui Marine Le Pen, a lansat vineri o miscare ce ii poarta numele pentru a-si extinde influenta in sud. 

Popularitatea sa creste in toata tara: 42% opinii favorabile in centru si 28% in sud. 

Iar partidul sau, care cere cu insistenta secesiunea "Padaniei" din nord si nu are decat dispret pentru tot ce se afla la sud de Toscana, isi vede centrul de gravitate deplasat: 18% din intentiile de vot in nord, 19% in centru si 7% in sud.  In ceea ce priveste majoritatea, acest sondaj arata o stabilizare a cotei de popularitate a Guvernului lui Renzi.

Partidul autonomist italian Liga Nordului va solicita revizuirea tuturor tratatelor fondatoare europene si iesirea Italiei din zona euro, daca va ajunge la putere, anunta liderul formatiunii extremiste, Matteo Salvini, citat de AFP.

"Daca vom ajunge la guvernare, voi solicita revizuirea tuturor tratatelor europene, revizuirea totala a tuturor tratatelor", a spus Salvini. 

"Intregul sistem de institutii europene este eronat", a insistat Salvini (41 de ani). 

Omniprezent in presa italiana, Salvini intentioneaza sa transforme Liga Nordului, o formatiune regionala si autonomista, intr-un partid national. 

"Uniunea Europeana incearca sa corecteze un sistem care este fundamental eronat, aflat sub controlul bancilor si institutiilor financiare; dar Europa actuala nu poate fi reformata, trebuie reconstruita de la zero", a insistat Salvini. 

"Vrem iesirea Italiei din zona euro", a subliniat liderul Ligii Nordului.