Sondajele de opinie au aratat miercuri ca May este pe care sa isi mareasca majoritarea in Parlament, sugerand ca strategia de a convoca alegeri anticipate pentru a-si consolida pozitia in negocierile cu Uniunea Europeana pentru Brexit va da rezultate.

Lira este tranzactionata la 1,2960 dolari pe unitate, aproape de un varf de 1,2970 dolari pe unitate atins miercuri, cel mai ridicat nivel atins dupa 25 mai.

Pietele par sa mizeze pe victoria Partidului Conservator”, a declarat Jasslyn Yeo, analist la J.P.Morgan Asset Management in Singapore.

Daca Partidul Conservator va obtine o majoritate decisiva, de peste 50 de locuri in Parlament, rezultatul va fi considerat pozitiv pentru lira, a aratat Yeo.

Lira sterlina s-a apreciat cu pana la 4% dupa ce May a convocat alegeri anticipate acum sapte saptamani, dar sondajele recente care au indicat ca nici conservatorii nici liberalii nu vor obtine o majoritate clara au facut ca moneda sa se retraga de la un maxim de 1,3 dolari pe unitate atins in luna mai.

Euro a avansat joi cu 0,1%, la 1,1261 dolari pe unitate, investitorii asteptand anuntul BCE referitor la politica monetara.

La inceputul acestei luni, euro a atins un maxim de 1,1285 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele sapte luni.

Majoritatea analistilor anticipeaza ca BCE va lasa nemodificata politica monetara, inclusiv programul de achiziti de obligatiuni de 2.300 de miliarde de euro.

Investitorii mai urmaresc cu atentie depozitia din Senatul SUA a fostului director al FBI James Comey, care va avea loc in cursul zilei de joi. Comey a fost concediat de presedintele Donald Trump in luna mai, iar investitorii sunt ingrijorati ca declaratiile acestuia pot intarzia agenda lui Trump de modificare a reglementarilor si de reformare a codului fiscal.

Intr-o declaratie scrisa publicata miercuri, Comey a spus ca Trump i-a cerut sa renunte la investigarea fostului consilier pentru securitate nationala Michael Flynn, in cadrul anchetei legate de implicarea Rusiei in campania prezidentiala din 2016.