La Atena, politia a estimat, la pranz, la peste 15.000 numarul manifestantilor care se indreptau spre Parlament, separati in doua grupuri, in timp ce la Salonic, al doilea oras ca marime din tara, situat in nordul Greciei, politia a numarat aproximativ 18.000 de persoane. 

In capitala, marsul cel mai numeros era cel al frontului sindical comunist Pame, unit in spatele sloganurilor "Nesupunere" si "Fara noi sacrificii pentru plutocratie". Un alt mars era condus de cele doua sindicate mari GSEE si Adedy, organizatoarele zilei de actiune pentru "respingerea noilor masuri dure, nedrepte si ineficiente". 

"De doi-trei ani traim o catastrofa sociala incredibila, societatea greaca este un cobai pentru ceea ce se intampla in alte parti" din Uniunea Europeana, afirma Ilias Loizos, un angajat municipal in varsta de 56 de ani, care sustine ca salariul sau a fost redus la jumatate. 

"Avem o treime someri, afacerile nu mai merg (...) suntem disperati si ne-am pierdut increderea in UE", a afirmat Dimitris Mitropoulos, un invatator in varsta de 35 de ani. 

Angajatii companiilor ce urmeaza sa fie privatizate scandau: "no pasaran", denuntand "vanzarea pe lucru de nimic" impusa de creditori tarii. 

Intr-o manifestare de hotarare in fata acestei revolte, Ministerul de Finante a anuntat in cursul diminetii ca noul plan de masuri de economisire si reforme structurale, contestat in strada, a fost "incheiat" in cadrul unei reuniuni discrete care a avut loc in cursul serii de marti, intre premierul conservator Antonis Samaras si ministrul sau de Finante, Yannis Stournaras.  Masurile, care se refera la peste 11,5 miliarde de economii bugetare, in special taieri de salarii din domeniul public, de pensii si ajutoare sociale, trebuie totusi supuse aprobarii partenerilor coalitiei guvernamentale, si trebuie sa obtina acceptul creditorilor internationali.